Sjöråas Hjälmaren

sjoraa-affischbild

 

SJÖRÅAS HJÄLMAREN – SJÖN SOM LJUDER

Kasta loss och följ med på äventyr i “Sjöråas” spännande farvatten – bland kobbar och skär, nors och abborre, kungar och allmoge, dråp och kärlek.. I en musikalisk resa blandas historia och sägner från Hjälmare kanal i öster till Örebro i väster.

”Sjöråas Hjälmaren” sattes för första gången upp år 2004, i form av en fem timmar lång musikalisk kryssning på Hjälmaren. Själva föreställningen är i sin helhet ca 2,5 timmar lång med paus och kan delas upp i två eller flera akter beroende på vad som passar på spelplatsen. Vi kan även korta ner materialet efter önskemål och har vid ett flertal tillfällen framfört “Sjöråa” i en entimmas konsertversion.

Lyssna några smakprov nedan och hör av er så pratar vi mer om hur “Sjöråa” kan berätta sina historier från Hjälmarens ljudande vatten just för er.

Widén-Strand-Poppe

widen-strand-poppe-logo-liggande

Pressklipp från våra föreställningar:

kk-2016-07-30-wsp-sjoraa-web

I generös sommarsol sitter en välkänd kvartett och ska precis inleda repetitionerna inför föreställningen ”Sjöråa på slottet”. Det är Mia Poppe, Niclas Strand, Johanna och Thomas Widén som tillsammans med VM kören kommer att ge föreställningen vid fem tillfällen helgen 19-21 augusti.Klas-Göran Bäck, Katrineholms-Kuriren
Publicerat: