Om kvartetten

title-kvartetten

Mia Poppe
Skådespelare, regissör och underhållare – en av huvudlärarna vid Calle Flygare Teaterskola – utbildad vid scenskolan i Göteborg. Har medverkat i många uppsättningar på såväl teater som TV och film. Sommaren 2012 spelade hon i August Strindbergs “Pelikanen” på Poppegården i Skåne, tillsammans med bl.a. Niclas Strand. Som anställd vid Stockholms stadsteater medverkade hon bl a i musikalen ”Spelman på taket”.

Johanna Widén
Utbildad violin- och sångpedagog vid Musikhögskolan i Örebro. Efter att ha arbetat många år på kulturskolor startade hon egen regi i Widen Musics studio där hon har haft kurser i fiol, sång och kör sedan 2007. Hon spelar och sjunger alla olika genrer från folkmusik, pop till klassisk musik.​ Johanna har skrivit musik till många olika tillfällen bl a till sommarlovsteatern ”Fröken Felicias Hemlighet” som sänts i Sveriges Radio vid flera tillfällen. Tillsammans med Thomas har hon skrivit musik och texter till musikhistoriska teatern ”Sjöråa” och HC Andersens ”Reskamraten” samt till många andra sammanhang. Tillsammans gör de också mycket konserter och olika spelningar. Hon har fått flera kulturpriser från Vingåker, Katrineholm och Vaggeryd.

Niclas Strand
Skådespelare och underhållare, utbildad vid Calle Flygare Teaterskola och Stockholms Improvisationsteater. Har medverkat i en lång rad teaterföreställningar, operetter, revyer och filmer, bl a ”Vita hästen”, ”My Fair Lady” och ”Sound of Music”. I sju somrar har han spelat sommarteater på Hebbevillan i Södertälje. Har många olika underhållningsprogram som han framför själv eller tillsammans med Mia Poppe.

Thomas Widén
Är utbildad vid Örebro musikhögskola. Musiker, i första hand som basist och sångare, men också som gitarrist och pianist. Har arbetat tillsammans med artister som Lotta Engberg, Nanne Grönwall, Martin Stenmark, Lill Lindfors m fl.

widen-strand-poppe-logo-liggande